Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

jah

#748 Re: Re: Re: Re: Autori kommentaarid

2011-09-24 20:05

#742: Enn Auksmann - Re: Re: Re: Autori kommentaarid 

Ma olen solvunud selle peale...

See solvumine on halenaljakas. Inimene, kes mitme aasta vältel reaalselt on kujundanud EELKst pilti kui "suletud, vanamoodsast ja ebademokraatlikust" kirikust, muretseb nüüd, et oh oh ikka sellist muljet manifestist teistele ei jääks. Võiks parem lõpetada ka nt hääleka naistevastasuse, teiste Euroopa luterlike kirikute manamise ja kuradi käsilasteks sõimamise ja muu taolise, siis ei teki ka taolist kuvandit väljaspoole. "Hagu andnud" on minu teada Auksmann, Vihuri jt avalikus Kompassi portaalis tihti ise, süüdistades valeõpetuses kiriku juhtkonda, kirikukogu, paljusid teolooge ja teisi. Aga nüüd äkki on selline nuuks nuuks hoiak, et justkui ikka teistel  "solvunutest" kahju hakkaks. 

Vastused

Külaline

#750 Re: Re: Re: Re: Re: Autori kommentaarid

2011-09-24 20:13:24

#748: jah - Re: Re: Re: Re: Autori kommentaarid  "Inimene, kes mitme aasta vältel reaalselt on kujundanud EELKst pilti kui "suletud, vanamoodsast ja ebademokraatlikust" kirikust, muretseb nüüd,"

Kui leiate, et selline kujundamine(?) ei olnud õige, kas ise maksab siis samasse ämbrisse astuda?

Veiko Vihuri

#754 Re: Re: Re: Re: Re: Autori kommentaarid

2011-09-24 20:39:42

#748: jah - Re: Re: Re: Re: Autori kommentaarid

"Võiks parem lõpetada ka nt hääleka naistevastasuse, teiste Euroopa luterlike kirikute manamise ja kuradi käsilasteks sõimamise ja muu taolise, siis ei teki ka taolist kuvandit väljaspoole. "Hagu andnud" on minu teada Auksmann, Vihuri jt"

Lugupeetud "jah", avatud demokraatia hea tava juurde kuulub, et inimene esitab ja põhjendab oma seisukohti oma nime all, eriti kui teisi vestluses osalejaid nimeliselt kritiseeritakse. Kui te toetate manifesti taotlust muuta kirik avatumaks ja demokraatlikumaks, siis palun ärge diskrediteerige manifesti koostaja püüdlusi ega manage kaaskristlasi anonüümselt. Vastasel korral jääb teist mulje, et te ei austa humanistliku kristluse väärtusi. Tänan teid juba ette.