Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Urmas Paju

2011-09-22 13:18

Hea Laura!

Oled siin pikalt ja põhjalikult kedagi Rämmelit tutvustanud. Aitäh Sulle muretsemast! Temal on ka seaduslik õigus eksisteerida ja oma sõna välja öelda, just nii nagu Sinul ja Sinu mõttekaaslastel. Vastust annab ja kannab iga inimene Jumala ees ise. Ükski tõsiseltvõetav organisatsioon ei hakka kummutama või kinnitama kellegi struktuurivälise üksikisiku kuskil foorumis öeldud väiteid. Mis logosse puutub, siis ei oska öelda, ei ole ta lehekülge külastanud. Samas on mul endal mingi Saksa panga logoga helkur, ei näe põhjust seetõttu nim panka minu asjadesse segada. Väidad, et USA või selle sisesed jõud omavad Eestimaal palgalist mõjuagenti, Rämmelit.. See on intellektiuaalselt üsna huvitav väide, kuid selliste probleemidega tegeleb Eestis Kaitsepolitseiamet mitte EELK.

Rahune ja kõike head Sulle!

Vastused

Laura

#424 Re: Urmas Palule

2011-09-22 13:40:57

#416: Urmas Paju -

Kinnitan, et olen täiesti rahulik. Minu heaolu eest pole vajalik muret tunda. Otseloomulikult pole minul Rämmeli eksisteerimise vastu midagi - Jumal on ju temagi siia maailma loonud. Minul on aga paljugi tema ebaadekvaatsete ja inimvaenulike lugude vastu, tema laimude vastu, mida ta levitab inimeste aadressil, kes ei ole samal arvamusel kui tema.

Minule ei meeldi selle mehe primitiivsed sissekanded Facebookis, minule ei meeldi see, kuidas Rämmel halvustab oma lapse ema ja ka see mitte, et ta reklaamib "normaalset" perekonda, kuid ei näita kuidagi eeskuju. Mind häirib ka see, et Rämmel esiteleb ennast teoloogina - seda ta ei ole ja pressiesindajana - millise organisatsiooni pressiesindaja ta siis on? Minevikust on teada, et Rämmel on esinenud ka juristina - neid ameteid, mida mees on pidanud, ei oskagi üles lugeda.

Reklaamihelkuri kandmine on vabatahtlik. Kuid kui keegi kasutab oma veebilehel EELK logo, siis peab tal olema selleks luba.

Kuna riik ja kirik on Eestiski lahus, siis vastutab ainult kirik ise oma agentide eest. Tasuks veidi tutvuda juuraga ja struktuuridega.

Kuna petitsioon on avatud ainult kiriku probleemide ja tulevikuvisiooni esiletoomiseks, siis kuritarvitab Rämmel seda lehekülge iseendale reklaami tegemiseks. Selleks see debatt vaevalt on. Ja veel - Rämmel ei ole mingi eeskuju. Tema üldteadmised on nullis, ta lällutab hommikust hilisööni ühte ja sama. Rämmel ise peaks käituma kirikumoraali järgi. Hoolitsema oma laste ja perekonna eest. Kuid selleks pole tal ju aegagi.

Keegi täidab ju Rämmeli taskuid rahaga. Mina käisin välja ainult ühe variandi.