Humanistliku kristluse manifest

Tauno Teder, elik kodanikunimi

/ #1076 Kirja vastandus elule

2011-09-30 23:40

Olen päris hoolega jälginud vestlust või vestluselaadset tegevust siin liinil. Minu jaoks on mu kristlisest, küllap ka suhteliselt konservatiivsest arusaamast lähtunud on sellele vestlusringile hoopis teistsugune küsimuseasetus. Kui palju me julgeme oma situatsioonist välja astudes öelda midagi nt demokraatia kaitseks Vene Föderatsiooni territooriumil - see on mu arust palju reaalsem küsimus, kui võitlus nt homoseksuaalide õiguste eest siinkandis.
Julgen seda ka öelda seetõttu, et mu kallis vabadusvõitlejast vanaisa suri nö venelasena, kuna ta oli päritoluliselt ortodoks.
Nii küsiksin minagi täna mitte vabadusvõitlejana, vaid vanaesä eest - mida me reaalselt teeme suure idanaabri suhtes mitte poliitiliselt - vaid õiguse baasilt küsides.
See küsimus puudutab kirikuelu mu tagasihoidliku arusaama poolest rohkem, kui õiguste asjad. Sest ristirahvas on kutsut ka sellise ilmaliku teemaga tegelema, vähemalt mu alandlist arusaama mööda.
Ja viimaks - pärast 7 tööaastat EKNis teatas Vene konsulaat mulle, et mu Vene aastane viisa on tühistet. Täna julgen kodanikuna öelda - tegelen koos Juku-Kalle Raidiga pigem venelaste vabadusvõitlusega kui muuga. Selle tegemiseks andke mulle palun häid viiteid!