Humanistliku kristluse manifest

Külaline

/ #983 Re: Re:

2011-09-27 20:06

#979: Vali Hüüdnimi - Re:  

Ei mõista, mida varjata on. Manifestis oli selgelt öeldud, et Piibel ei ole ajaga kaasas käinud. Ei saadud ju niisugusel teadlastasemel lihtsalt midagi õhust väita või üldist juttu kirjutada, mis veel läbi arutamata ja küpsemata.

Kui alustada, siis just salmidest, sest ega mujal ju mõtet ole. Teatud salmid moodustavad terviku ja just need tervikud ilmselt olid manifeti koostajal silme ees, neid vaatamegi. Ega me vaata sõnu, vaid mõtet, eks ole.

Emotsionaalselt võõrandumisele, mis praegu paistab häirivat konstruktiivsete uuendusmõtete esiletoomist, oleks pidanud ometi mõtlema juba enne nende esmast väljakäimist, sest  kui oli selge, et on olemas  vanameelsus, mida peab lausa avalikult  ühe kirjatükiga häbiposti lööma, siis oli ju teada ka see, et ega need uuendused kergesti tule - ja kas üldse.

Just seda olen ma varemgi öelnud, ja mitte ainult mina, olekski pidanud alustama sellest, et üheskoos ilma manifesteerimiseta maha istuda ja arutada (vastuolu alget). Vennalikult, aga mitte  süüdistustega pähe lajatades.

Aga jah, kindlasti, kui on tegu Mormooni või Urantia raamatu või mõne muu saientoloogilise idee  elustamisega, siis küll koostööst välja ei tule. See ei oleks ainus koht, kus nende vastu kategooriliselt protestitaks.