Humanistliku kristluse manifest

Veiko Vihuri

/ #569 Re: koigile silmakirjatsejatele

2011-09-23 09:24

#565: Heino Nurk - koigile silmakirjatsejatele

"Teile see ei meeldinud ja te kasutasite kogu EELK voimuaparaati, et mind korvaldada."

Heino, võin Sulle öelda, et "Meie Kiriku seltskond" ei korraldanud ega nõudnud Sinu tagandamist, vaid me saime sellest teada pärast otsuse langetamist, nagu teisedki. Olen isiklikult mõnele kirikuvalitsuse liikmele öelnud, et Sinu selgitused oleks tulnud ära kuulata. Kirjutasin sellest peapiiskopile. Aga kardan, et ega Sinu selgitusedki poleks konsistooriumi otsuse sisu muutnud, sest "geiõiguste" eest võitleva ühingu asutamine ja vaimulikus ametis kui Jumala Sõna ja sakramendi ametis olemine ei sobi kokku.

Mul isiklikult on kahju, et nii on läinud. Kahju sellepärast, et Sa ajad asja, mis ei sobi kokku kristliku kiriku õpetuse ja arusaamadega - see on täna kõikide Eesti konfessioonide ühine positsioon. Ei pea arvama, et "meie" käes on kiriku võimumasin, lihtsalt väga suur hulk kristlasi, nende seas ka tänased EELK juhid, ei pea homosuhete õigustamist kokkusobivaks kristliku elu ja õpetusega. Ja mis teisitimõtlemisse puutub, Heino, siis Sa tead väga hästi, et näiteks Rootsis ja Soomes on Sinu mõttekaaslased (ma pean silmas liberaalset suunda laiemalt) võimul ning kasutavad seal kogu oma võimutäiust teisitimõtlejate represseerimiseks. Muidugi armastuse, sallivuse, inklusiivsuse jms nimel.