Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

DiaTheo

#1308 Hämmastav profaansus

2011-10-08 19:28

Hämmastavat profaansust piibliasjus on eespool lugeda! Ikka ja jälle Harri Kingo esituses.

Taevariik, jumalariik on HK poolt devalveeritud miskiks peresiseseks isa-poja-suri-muriks.
Ja sinna juurde loobitakse hoolimatu arrogantsiga justkui piiblitarkusi ... nagu poleks parusiast terves piiblis sõnakestki poetatud. Nagu polekski JK oma ristilöömise eelõhtul selgelt teatanud, et ta saabub siia alles koos uue jumalariigiga! Ja millest inimesed selle ära tunnevad.

Vastused

Vali Hüüdnimi

#1309 Re: Hämmastav profaansus

2011-10-08 19:41:32

#1308: DiaTheo - Hämmastav profaansus

"Nagu polekski JK oma ristilöömise eelõhtul selgelt teatanud, et ta saabub siia alles koos uue jumalariigiga! Ja millest inimesed selle ära tunnevad."

Oled ikka kindel, et sõna "siia" all mõtled sama paika, milles Kingo oma isa-poja-venna suhetes olles asub?

Olen samuti mõtisklenud selle üle, kas lihtsureliku vaim, mis rändab uneajal või sügavas palves olemise ajal ringi, piirdub oma rännakutel paigaga, mida nimetad sõna "siin" all või mitte ja kaldun arvama, et selles küsimuses pole eriti arukas asju raudkindlalt paika panna.

Harri Kingo

#1312 Re: Hämmastav profaansus

2011-10-08 20:29:50

#1308: DiaTheo - Hämmastav profaansus

"Taevariik, jumalariik on HK poolt devalveeritud miskiks peresiseseks isa-poja-suri-muriks.
Ja sinna juurde loobitakse hoolimatu arrogantsiga justkui piiblitarkusi ... nagu poleks parusiast terves piiblis sõnakestki poetatud. Nagu polekski JK oma ristilöömise eelõhtul selgelt teatanud, et ta saabub siia alles koos uue jumalariigiga! Ja millest inimesed selle ära tunnevad."

Säästa mind ja kõiki oma saksakeelsetest kopipeistidest "oma sõnade tõestuseks" või mis sealt nüüd ka ei tule, eks. Internetist võib leida ilmselt kõike, aga... see kõik ei päde.

Jeesus ise jutlustas seda "isa-poja-suri-muri" - see pole minu väljamõeldis. Ilmselt on see sulle aga täielik uudis...

Mida sa silmas pead selle all, et Jeesus lubas saabuda tagasi koos Jumalariigiga (taevariigiga) - seda on võimatu ära arvata. Ta räägib oma tulemisest, kuid see pole tema taevariigi õpetus ega lubadus. Sa ilmselt jutlustad siin hoopis juutide Messia kontseptsiooni... või ma ei teagi, mida. Kuid eks too see kirjakoht ja eks siis vaatame, mida ta ütles taevariigi ehk Jumalariigi kohta ja kuidas seda võiks mõista. Mina võin tuua palju Jeesuse sõnu taevariigi kohta, milline see on... aga mitte üheski neist õpetustest pole ta sidunud seda oma teise saabumisega.

No ei saa inimene arukat kirjutada sellest, mida ta üldse ei tea ega ei mõista, DiaTheo! Õpi vähemasti seegi pisike tõeke ära.