Humanistliku kristluse manifest

Quoted post

Harri Kingo

#1263 Re: Kes on vastuvõetav

2011-10-07 22:30

#1256: Silver - Kes on vastuvõetav

Mina aga arvan, et Kristus on mu vend ja mina olen tema vend. Ja nii meie kõik - me oleme temaga vennad. Kas vend saab olla venna silmis mitte keegi? Oli inimene Jeesusele mitte keegi? Kas tõesti Jeesus tuli Maale... mitte kellegi pärast!? No ma ei usu.

Ta ikka tuli ja oli inimestele vend - oli vend oma vendadele. Vanem vend, kuid siiski vend, sest nii Jeesus oma inimelus kui meie oma inimelus oleme võrdselt Jumala lapsed. Kui Jeesus ennast Jumala lapseks, lausa Inimese Pojaks nimetas - kes me siis oleme Jeesusele ja kes on Jeesus meile, kui meiegi oleme inimese pojad? Eks me siis ju temaga vennad oleme.

Vastused

imik

#1272 Re: Re: Kes on vastuvõetav

2011-10-08 10:13:06

#1263: Harri Kingo - Re: Kes on vastuvõetav

"Mina aga arvan, et Kristus on mu vend ja mina olen tema vend. Ja nii meie kõik - me oleme temaga vennad. Kas vend saab olla venna silmis mitte keegi? Oli inimene Jeesusele mitte keegi? Kas tõesti Jeesus tuli Maale... mitte kellegi pärast!? No ma ei usu.

Ta ikka tuli ja oli inimestele vend - oli vend oma vendadele. Vanem vend, kuid siiski vend, sest nii Jeesus oma inimelus kui meie oma inimelus oleme võrdselt Jumala lapsed. Kui Jeesus ennast Jumala lapseks, lausa Inimese Pojaks nimetas - kes me siis oleme Jeesusele ja kes on Jeesus meile, kui meiegi oleme inimese pojad? Eks me siis ju temaga vennad oleme."

Need Harri mõtted ja kogemused on lausa jahmatamapanevalt tuttavlikud ja kattuvad aeg-ajalt enda poolt kogetuga!