Humanistliku kristluse manifest

Harri Kingo

/ #1290 Re: Palve Kingole

2011-10-08 15:22

#1289: inimene tänavalt, või mujalt - Palve Kingole

"Ära palun ülbitse enam teistega. Jäta teiste usu mõõtmine Tema hooleks. Tegele teemaga, mitte kaaskommenteerijatega. Tänan."

Ma just ütlesin, et ei mõõda ära kellegi usku, aga ei mõõda ka ära seda, mida polegi. Ma ei mõõda siin üldse midagi ega kedagi. Ole kena, vähem emotsioone, rohkem kainet lugemist ja arusaamist loetust, eks.

Teemast on mul eelpool lausa pikad linad kirjutatud - vt. alates lk. 44 kuni siiani. Mine ja loe muudkui. Kus on sinu teemas sõnavõtud? Mis nime all, anonüüm? Viitad ehk? Ma läheks ja loeks.

Pole minu viga see isiklikkus, ei ole mina selle algataja. Ma ei saagi ühegi anonüümi poole pöörduda, kuni miski anonüüm pole esmalt minu poole pöördunud. Pole parata - kuni kaaskomenteerijad tegelevad otseselt minuga, ma lihtsalt vastan neile - ma olen viisakas ega jäta inimese minu poole pöördumist vastuseta. Näe, vastan praegu sinulegi. Kirjutanuks sa mulle teemast, ma vastanuks sulle teemas. Sa aga kirjutad minust - eks ma siis vastan sellele, millest sina mulle kirjutad. Lihtne.

Kuid kena, et meie soov sinuga on samane - ma just palusin 1287 sellel anonüümist "vanal sõbral netiavarustelt" jätta mu isiku kallal nokkimine ja tulla kõndima mööda usuradu - palusin tal anda selgitusi Matteuse öeldu kohta. Tõin isegi terviktsitaadi.

Muuseas - sama palve sinulegi, kes sa oled samas paadis selle anonüümiga ja nii usinalt minu isiku kallal, midagi teemast siin ütlemata - kirjuta oma järgmine kommentaar teemast, mitte kaaskomenteerijatest.