Humanistliku kristluse manifest

Enn Auksmann

/ #693 Miks ma ei saa alla kirjutada

2011-09-24 01:21

Kuna mitmed on esitanud põhjendusi, miks nad käesolevale manifestile alla kirjutasid, siis viidatud arvamusloos esitan ka mina omad, miks ma ei saa alla kirjutada:

http://www.meiekirik.ee/index.php?option=com_content&task=view&id=2098&Itemid=1

Ja paar sõna Ivo Pilli kohta. Jah, tema kõnepruuk võib käia mõnelegi vastukarva, aga eriti "humanistliku kristluse" eest seisjad võiksid teada: on raske leida inimest, kellel oleks Ivost suurem süda ning kes valutaks oma südant rohkem oma kaasinimeste ja kiriku pärast. Tunnen teda isiklikult üle kahekümne aasta ja tean sedagi - omaenda kogemuste ja elus tehtud vigade põhjal -, kui mõistev inimene, hea hingehoidja ning tark nõuandja ta on.

Sama kehtib ka Eenok Haameri puhul, kelle lepitav sõnavõtt siin seltskonnas paraku sugugi samaväärseid südameid ega vastuvõttu ei leidnud.

Mis puutub Heino Nurgasse, siis Sulle, Heino, tahan meelde tuletada, et oleme viimase 7 aasta jooksul kohtunud kolm korda: kaks korda Pärnus Eliisabeti kirikus, ühe korra Valgerannas vaimulike konverentsil. Minu mäletamist mööda olid need kohtumised väga sõbralikud - kas Sinul on mingit teistsugused mälestused? Samamoodi suhtun ma Sinusse praegugi. Aga mul oleks hea meel, kui Sa lubaksid mul olla mõnedes asjades teist meelt kui Sina - tembeldamata minu mõtteviisi selle erinevuse tõttu sallimatuseks, võimuahnuseks ja mis need sõnad kõik olidki.

Soovin kõigile Jumala armastust ja rahu.