AVALIK KIRI EESTI VABARIIGI PEAMINISTRILE

uugamets

/ #1682 Huvitav, kuidas põhjendab majandusminister Juhan seda

2011-12-08 16:36

Huvitavaid fakte tänasest lehest
http://arvamus.postimees.ee/661636/indrek-saar-aeg-teha-polevkivielektriga-lopparve/

Eleringi juhi Taavi Veskimägi hinnangul toetatakse tänavu Eestis põlevkivienergeetikat 250-300 miljoni euroga, millest 120 miljonit eurot laekub CO2 kvootide müügist ja 150 miljoni euroga hüvitatakse kunstlikult madalal hoitud põlevkivihinda. Lisaks makstakse Eesti Energiale aastas ligi 12 miljonit eurot puidu põletamise eest põlevkivikateldes.
Sisuliselt on tegu valitsuse heakskiidu saanud Eesti Energia petuskeemiga - toetus on mõeldud neile koostootmisjaamadele, kes kasutavad elektri tootmisest üle jääva energia ära soojusena.

Tegelikkuses juhitakse põlevkivikateldest ülejääv energiakogus kahe kolmandiku osas lihtsalt Narva jõkke. Kõigele lisaks tõstab see skeem kunstlikult puidu hinda, mis suurendab märkimisväärselt nende inimeste väljaminekuid, kes oma kodu puiduga kütavad. Taastuvatele allikatele makstakse seega toetust pea 10 korda vähem ehk veidi üle 30 miljoni euro.

----------------------------------------------------------------------------------------

Toetatakse ju nii, et lausa suplevad rahabasseinis, aga ikka veel on vähe ...

Vot majandusmudel - majanduslik kartellilepe EE moodi ehk teisisõnu rahalüpsi massin - ja kui veel väheks jääb, siis rahva taskust saab ju hulgi ähvarduste saatel juurde.